A Mol-vezér szerint üzemanyag ellátási gondok lehetnek, ha marad az ársapka

július 29., péntek 15:01
22

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztatta a kormányt - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója pénteken. Hernádi Zsolt Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken. A vezérigazgató a minisztereknek elmondta,

ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.

Felhívta a figyelmet, hogy mindez azért fontos, mert a százhalombattai finomító normál körülmények között sem tudja kielégíteni a belföldi dízel-fogyasztást. A finomítót azonban a tervezett karbantartás miatt hétfőn le kell állítani, ez a lépés nem halasztható tovább.

„Kértem a kormányt, hogy minél hamarabb dönteni kell, meg kell hozni olyan lépéseket, hogy az ársapkával kedvezményezetteknek a köre olyan mértékben leszűküljön, hogy a kereskedőknek ismét megérje a dízel és más finomított termékek behozatala”

- tette hozzá. Elmondása szerint tájékoztatását a kormány tudomásul vette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt