Hegedüs Zsuzsa most épp mégis le van mondva, és már ki is pakolták az irodáját

július 29., péntek 13:54
33
Hegedüs Zsuzsanna, volt társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos az RTL-nek nyilatkozik 2022. július 26-án Fotó: RTL Klub / screenshot

Hegedüs Zsuzsa péntek délután a 24.hu és a Telex megkeresésére egyaránt azt mondta, hogy nem tartotta meg társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztosi posztját.

Alig néhány órával azután nyilatkozta ezt, hogy a mandiner.hu-n megjelent nyílt levelében azt írta: Orbán Viktor bécsi nyilatkozatával lemondása okafogyottá vált.

A nyílt levelet Hegedüs még csütörtökön juttatta el a mandiner.hu-hoz, viszont aznap este az ATV adásában már mégis azt nyilatkozta, hogy nem tartja meg a pozícióját: „Megyek”.

Azt is írta ebben a levélben, hogy földöntúli boldogságot okoztak számára Orbán szavai, büszke rá, és számíthat rá bármikor, ahogy 2010 óta mindig.

Pénteken, miután levele nyilvánosságra került, Hegedüs azt nyilatkozta, hogy az „okafogyottság nem egyenlő azzal, hogy vissza akarja kapni az állását”. Erre láthatóan lehetősége sem lenne, mert elmondása szerint már össze is pakolták Úri utcában található irodáját, és nincs is már benne semmi.

Hegedüs most már olyannyira megbocsátott Orbánnak, hogy ezt sem bánja.

„Ez a barátság ettől még nem szűnik meg. Ha átjön egy kávéra, mert általában így szokta csinálni, akkor el fogom neki mondani, hogy nem kell ahhoz fizetés, hogy tanácsot adjak” – nyilatkozta a 24.hu-nak Hegedüs.

„A levél nem azt jelenti, hogy visszavonom a lemondásomat vagy hogy visszalépek. Csak miután én is nyilvánosan kritizáltam meg őt, úgy tisztességes, hogy nyilvánosan ismerjem el azt is, hogy képes volt meglépni azt, amit meg kellett azok után, amit írtam neki és aminek ilyen visszhangja lett” – nyilatkozta ezzel párhuzamosan a Telexnek.

A lemondáshullámvasutat Orbán Viktor fajkeverős nyilatkozata indította el Tusnádfürdőn, azt követően Hegedüs náci beszédnek nyilvánította az elhangzottakat, és lemondott, majd mégsem, végül ismét.

További lemondásügyi fejleményekért maradjanak a 444-el, Botos Tamás este 10-ig figyelemmel követi az eseményeket. (Telex / 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt