Új-Zéland megnyitotta a határait

járvány
2022 augusztus 01., 12:31
comments 1

2020 márciusa óta először nyitja meg teljesen a határait Új-Zéland. Az ország a határok teljes lezárásával védekezett a járvány kezdete óta, még a tengerentúlon élő új-zélandiakat sem engedték be.

Februárban hirdettek fokozatos nyitást. Először az Ausztráliában tartózkodó, beoltott állampolgárok térhettek haza, utánuk pedig azok is, akik más országokban ragadtak. Májustól meghatározott országokból érkező látogatók már beléphettek az országba.

Új-Zéland mostantól fogad minden vízummal és a diákvízummal érkező külföldit. A látogatóktól a legtöbb esetben elvárják, hogy be legyenek oltva, viszont nincs kötelező karantén.

A tengeri határokat is megnyitották, így mostantól kiköthetnek a turistahajók és a külföldi jachtok. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.