A járvány miatt Hongkongban betiltották az evést az éves gasztronómiai világkiállításon

gasztronómia
2022 augusztus 02., 14:59
comments 2

Hongkongban betiltották az étkezést az éves gasztronómiai világkiállítás látogatóinak: tilos levenni a maszkot és akár csak megkóstolni a standokon kiállított ételeket a koronavírus-járvány során életbe léptetett korlátozások miatt.

A szervezők több 10 millió látogatót és több 100 kiállítót várnak az 5 napos eseményre, ami augusztus 11-én kezdődik a hongkongi kongresszusi és kiállítási központban.

photo_camera Illusztráció: ANTHONY WALLACE/AFP

A kiállítás területén nem lesznek étkezőhelyiségek, és minden látogatónak maszkot kell viselnie kell a közegészségügyi és járványügyi korlátozások miatt – közölte Sophia Chong, a világkiállítást szervező Kereskedelemfejlesztési Tanács (TDC) megbízott vezérigazgatója. Azt mondta: „Megértjük, hogy a látogatók szeretnék megkóstolni a kiállított ételeket. Reméljük, hogy a kiállítást ismét meg tudjuk rendezni a világjárvány után is, amikor már biztonságosan és egyszerűbb higiéniai szabályokkal összhangban tudjuk ezt megtenni.”

A döntés egy nappal azután született, hogy a hongkongi kormányzat korlátozással, de engedélyezte a város népszerű rögbikupája, a Hong Kong Sevens szurkolóinak, hogy novemberben részt vegyenek a csapatok mérkőzésein: italt szabad lesz fogyasztani, de tilos lesz étkezni a stadion lelátóin, és minden korty ital elfogyasztása között maszkot kell viselni.

Sophia Chong nem aggódik a kiállításon bevezetett intézkedés következményei miatt, mivel az étkezési tilalmat már a tavalyi rendezvényen is alkalmazták. „Az idei gasztronómiai világkiállításon ugyanannyi kiállító lesz, mint a tavalyi eseményen” – mondta.

Hongkongban a szigorú kínai járványügyi előírásokhoz hasonlóan „zéró tolerancia” jellegű korlátozások vannak érvényben. A harmadik éve tartó karantén során továbbra is szigorú határőrizeti és közösségi távolságtartási előírásokat érvényesítenek a hatóságok: tilos például a 4 főnél nagyobb társaságok gyülekezése a nyilvános helyeken, éttermekben, kávézókban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.