A nemzetközi rend megsértésével vádolja Tajpej Kínát

külföld
2022 augusztus 03., 06:12
comments 2

Sérti a nemzetközi rendet Kína provokációja a tajvani külügyminisztérium szerint. Peking arra figyelmeztette a szigetet, hogy a kínai hadsereg térségben zajló hadgyakorlata idején nem engedhet repülőgépeket a műveletek közelébe. A tajvani minisztérium azt közölte, hogy a feszültség csökkentése érdekében kapcsolatba léptek más országokkal, köztük az Egyesült Államokkal is.

photo_camera Fotó: NOEL CELIS/AFP

Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök Tajvanra érkezésére válaszul Kína hadgyakorlatot indított. A tajvani vezetés szerint ez „sérti Tajvan szuverenitását." Tajpej emellett „pszichológiai hadviseléssel" vádolta Pekinget, s arra intette a lakosságot, „ne higgyen az álhíreknek".

Nancy Pelosi és Caj Jing-ven.
photo_camera Nancy Pelosi és Caj Jing-ven. Fotó: HANDOUT/AFP

Nancy Pelosi szerdán találkozott több tajvani vezetővel, köztük Caj Jing-ven elnökkel is. Azt mondta az Egyesült Államok továbbra is „sziklaszilárd elszántsággal" védelmezi a demokráciát „Tajvanon és szerte a világon”. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.