A nemzetközi rend megsértésével vádolja Tajpej Kínát

augusztus 3., szerda 6:12
2

Sérti a nemzetközi rendet Kína provokációja a tajvani külügyminisztérium szerint. Peking arra figyelmeztette a szigetet, hogy a kínai hadsereg térségben zajló hadgyakorlata idején nem engedhet repülőgépeket a műveletek közelébe. A tajvani minisztérium azt közölte, hogy a feszültség csökkentése érdekében kapcsolatba léptek más országokkal, köztük az Egyesült Államokkal is.

Fotó: NOEL CELIS/AFP

Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök Tajvanra érkezésére válaszul Kína hadgyakorlatot indított. A tajvani vezetés szerint ez „sérti Tajvan szuverenitását." Tajpej emellett „pszichológiai hadviseléssel" vádolta Pekinget, s arra intette a lakosságot, „ne higgyen az álhíreknek".

Nancy Pelosi és Caj Jing-ven. Fotó: HANDOUT/AFP

Nancy Pelosi szerdán találkozott több tajvani vezetővel, köztük Caj Jing-ven elnökkel is. Azt mondta az Egyesült Államok továbbra is „sziklaszilárd elszántsággal" védelmezi a demokráciát „Tajvanon és szerte a világon”. (MTI, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt