Az olajcégek harmada szállt be a stratégiai készletek megcsapolásába

gazdaság
2022 augusztus 04., 14:16

A felszabadított készletek átadása szerdán megkezdődött – válaszolta lapunknak a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ). Mivel a tavaszról elhalasztott karbantartás miatt leállt a Mol százhalombattai finomítója, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton jelentette be, hogy a kormány az áruhiány kialakulásának megelőzése érdekében felszabadítja a hazai kőolajtermék-tartalék mintegy negyedét. Az MSZKSZ hétfőn értesítette az érintett tagvállalatokat, hogy a felszabadított 184 millió liter gázolajmennyiségből mennyit jogosultak vásárolni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.