Kína hadgyakorlatokat indított Tajvan körül

külföld
2022 augusztus 04., 07:46
comments 15

Egy nappal azután, hogy Nancy Pelosi amerikai házelnök elhagyta Tajvant, Kína hadgyakorlatokba kezdett. Csütörtöktől öt napon át tesztelnek többek között nagy hatótávolságú éles lövedékeket.

link Forrás

Wang Yi kínai külügyminiszter Pelosi látogatását felelőtlennek és rendkívül irracionálisnak nevezte a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének külügyminisztereinek ülésén. Azt is elmondta, hogy Kína a lehető legnagyobb diplomáciai erőfeszítést tette a válság elhárítása érdekében, de nem engedheti meg, hogy alapvető érdekei sérüljenek.

link Forrás

Kína hat tilalmi zónát határozott meg a szigetet körülvevő tengeren, szinte teljesen elzárva Tajvant a külvilágtól.

photo_camera Fotó: BBC

Kína figyelmeztetett, hogy ezeket a zónákat mindenképpen kerüljék el a szigetre érkező hajók, repülők. Tajvanon jelenleg azon dolgoznak, hogy az érkező járatokat áttereljék.

photo_camera A kínai helikopterek megindultak Fotó: HECTOR RETAMAL/AFP

A tajvani kormány figyelmeztette a helyi cégeket, hogy készüljenek fel a lehetséges kibertámadásokra, valamint biztonsági zónákat jelölt ki az ország egész területén, hogy egy esetleges támadás esetén legyen hova menekülnie a lakosságnak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.