Kína felfüggeszti az együttműködést az USA-val több területen is

külföld
2022 augusztus 05., 12:30
comments 14

Kína beszünteti az együttműködést többek közt

  • a klímaváltozás kezelése,
  • a határokon átnyúló bűnözés,
  • az illegális bevándorlás
  • és a kábítószer-ellenes küzdelem terén

az Egyesült Államokkal Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatása miatt. Emellett leállítják a párbeszédet magas rangú katonai parancsnokok között.

Kína személyesen Pelosi és családtagjai ellen is szankciókat vezet be.

photo_camera Amerikaellenes tüntetők Hong Kongban Fotó: PETER PARKS/AFP

Pelosi látogatása ellen Peking korábban hevesen tiltakozott - és a hadsereg mozgósításával fenyegetett -, mivel az legitimálta volna Tajvan függetlenségét, megsértve ezzel az Egy Kína elvet. A látogatás alatt a három fél kommunikációs csatározásba kezdett, Kína jelezte, nem fogja tűrni, hogy országának alapvető érdekei sérüljenek, és átgondolt lépéseket fog tenni az ország nemzetbiztonsága és szuverenitása védelmében.

Kína jelenleg ötnapos hadgyakorlatot tart Tajvan körül a vizeken. A kínai hadihajók és repülőgépek többször is át lépték a Tajvant és Kínát elválasztó demarkációs vonalat. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.