Mit akarnak a republikánusok egy ilyen szegény országtól, tanakodik Bruno Maçães

POLITIKA
2022 augusztus 05., 08:48
comments 17

„Miért vonzódnak az amerikai konzervatívok Magyarországhoz, ahol alacsonyabb az életszínvonal, mint Romániában vagy Törökországban?” - tette fel a kérdést Bruno Maçães geopolitikai szakértő, egykori portugál EU-ügyi államtitkár a Twitteren, miután Orbán Viktor beszédet mondott a republikánusok dallasi gyűlésén.

link Forrás

Mellékelt egy térképet a vásárlóerő-paritáson mért tényleges egyéni fogyasztási statisztikáról, ami 2021-ben az uniós országok közül csak Bulgáriában volt alacsonyabb, mint Magyarországon.

„Persze igaz, hogy ha te vagy a legszegényebb ország az EU-ban, akkor kevesebb a bevándorló is” - írja.

link Forrás

Maçães az elmúlt évek egyik legfelkapottabb geopolitikai szakértője. Tavaly szeptemberben a Böszörményi-Nagy Gergely által alapított, kormányközeli Brain Bar vendége volt, oldalán Orbán Balázs államtitkárral, aki emlékezetes eszmefuttatást adott elő az uniós döntéshozatalról.

Az elemző legutóbb márciusban nyilvánult meg Magyarországgal kapcsolatban, amikor így magyarázta az Orbán-kormány elnéző viselkedését Oroszországgal kapcsolatban: „A magyar kormányba behatoltak és kompromittálták. Nem bonyolult”.

photo_camera Bruno Maçães Fotó: METIN AKTAS/Anadolu Agency via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.