Új dandártábornokokat kaptak Rogán Antal titkosszolgálatai

POLITIKA
2022 augusztus 05., 09:03
comments 9

Rogán Antal javaslatára a köztársasági elnök nemzetbiztonsági dandártábornokká léptette elő Májer Zsolt nemzetbiztonsági ezredest, Németh Attila nemzetbiztonsági ezredest és Keller László nemzetbiztonsági alezredest. Az erről szóló határozat csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben. A hvg.hu megjegyezte, hogy az előléptetés Keller esetében rögtön két rendfokozatnyi ugrást is jelent.

Az új kormányban Rogán Antalhoz került a polgári titkosszolgálatok felügyelete. Ezzel kapcsolatban a miniszteri meghallgatásán azt mondta, hogy a szolgálatoknak a „háborús propaganda” ellen is fel kell lépniük. Rogán ide sorolta azokat a törekvéseket is, amik „bármilyen információval vagy propagandával azt a hazug látszatot keltsék, hogy egyébként olyan politikát kell folytatnunk, aminek a végén a magyar emberek fizetik meg a háború árát”. A miniszter elvárja, hogy „az ezzel kapcsolatos propagandát is tárják fel, mondják meg nyíltan ki csinálja, miért csinál ilyet”. Június elején már lecserélték a titkosszolgálatok addigi vezetőit, majd 50 százalékkal (30 milliárddal) megemelték a szervek költségvetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.