Koronavírus-számok Magyarországon 9/27/2022
Elhunytak 0 Σ 47 457
Kórházban 0 Σ 923
Fertőzöttek 0 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Ezrek rekedtek egy népszerű kínai üdülőhelyen a koronavírus miatt

augusztus 7., vasárnap 16:58

263 fertőzöttet igazoltak pénteken a „Kína Hawaiijaként” ismert Sanya városában. Egy nappal ezután - szombaton - a hatóságok törölték az összes légi járatot és a vonatokat sem engedték elindulni.

Az alapvető szolgáltatások, például a szupermarketek és a gyógyszertárak nyitva tartanak, de a szórakozóhelyek a múlt hét óta zárva vannak - jelentette az AFP hírügynökség.

A hatóságok arra kérték a szállodákat, hogy a korlátozások feloldásáig adjanak 50 százalékos kedvezményt.

Kína továbbra is a „zéró-Covid” politikát követi. Az utazóknak mostantól hét napon belül öt negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk ahhoz, hogy távozhassanak.

A Johns Hopkins Egyetem szerint az országban a járvány kezdete óta kevesebb mint 15 ezer halálesetet regisztráltak. Ugyanakkor aggodalmak merültek fel a szigorú szabályok - beleértve a tömeges tesztelést és a helyi zárlatokat - gazdaságra gyakorolt hatásával kapcsolatban.

A déli Hainan-szigeten található Sanya városára, a népszerű szörfös célpontra vonatkozó korlátozások a turisztikai főszezonban történtek.

Nem Sanya az egyetlen város, amely az elmúlt hónapokban zárlat alá került. Wuhan - a közép-kínai város, ahol a Covid-19-et először észlelték - mintegy egymillió lakosú elővárosában a múlt hónapban újabb korlátozásokkal kellett szembenézni, miután négy tünetmentes esetet igazoltak.

Júniusban Sanghaj 25 millió lakosa végül kikerült a két hónapos szigorú zárlatból.(BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt