RTL: Benzinhiány a balatoni benzinkutakon

gazdaság
2022 augusztus 07., 17:53
comments 28

Az elmúlt napokban rendszeressé vált a benzinhiány a balatoni benzinkutakon, számolt be az RTL Híradó. Volt, aki Badacsonyban nem talált dízelt este 7-8 óra körül, és Edericsen is éppen csak jutott neki, az utána jövők már nem voltak ilyen szerencsések.

photo_camera Fotó: MATEUS BONOMI/AGIF via AFP

Az egyik Shell kútnál korlátozás is volt, csak tíz litert lehetett egy kútoszlopról tankolni kannába*. A MOL-nál egy autóba, egy nap alatt csak egyszer lehet tankolni, akár hatósági árat fizet az ember, akár piacit. A 480 forintos ársapka már csak a magánszemélyek által üzemben tartott, magyar rendszámú, 7,5 tonna alatti autókra jár.

A kormány szerint az ország üzemanyagellátása stabil, és a készletek alapján döntenek majd az ársapka további sorsáról.

*Pontosítás: Cikkünk megjelenése után a Shell jelezte, hogy a korlátozás csak a kannába tankolásra vonatkozik, ezért ezt a mondatot pontosítottuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.