Szombat éjjel ismét lőtték a zaporizzsjai atomerőművet

háború
2022 augusztus 07., 15:59
comments 2

Egy dolgozó mellett három sugárzásérzékelő berendezés is megsérült Zaporizzsjánál, amikor vasárnap az orosz hadsereg ismét lőni kezdte az atomerőművet, közölték az ukránok. Volodimir Zelenszkij elnök „orosz nukleáris terrornak” nevezte a támadást, ami szerinte újabb, ezúttal az orosz nukleáris szektort érintő szankciókat indokol.

A legutóbbi, pénteki támadás után a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója nukleáris katasztrófa veszélyéről beszélt.

photo_camera Orosz egyenruhát viselő katona a zaporizzsjai atomerőműnél Fotó: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS

Az oroszok állítása szerint az ukránok lőtték a területet, eltaláltak több irodaépületet és egy raktár környékét is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.