Már a vezetőinek könyörög egy ausztrál légitársaság, hogy álljanak be csomagkezelőnek

külföld
2022 augusztus 08., 10:51
comments 3

A Qantas ausztrál légitársaság arra kérte a felső vezetőit, hogy három hónapig dolgozzanak poggyászkezelőként, hogy valahogy kezelni tudják az ágazatot sújtó akut munkaerőhiányt. A cég üzemeltetési vezetője legalább 100 önkéntes menedzsert keres, akik Sydney és Melbourne repülőterein dolgoznának. A feladatok közé tartozik a csomagok be- és kirakodása, valamint a poggyászszállító járművek vezetése a repülőtereken.

Csomagok a Schipol reptéren.
photo_camera Csomagok a Schiphol reptéren. Fotó: REMKO DE WAAL/AFP

A globális légi közlekedési ágazat nagy részéhez hasonlóan a Qantas is küzd azzal, hogy újra tudja indítani a szolgáltatásait a határok újbóli megnyitásával. Az iparág több ezer alkalmazottat bocsátott el a világjárvány idején, akik közül sokan a földi személyzet tagjai voltak. A menedzsereket és vezetőket most arra kérték, hogy heti három vagy öt napon át dolgozzanak a poggyászkezelői poszton, napi négy vagy hat órás műszakokban.

„Ahogyan a múltban is tettük a forgalmas időszakokban, húsvét óta mintegy 200 központi munkatársunk segített a repülőtereken a csúcsidőszakokban” - mondta el Qantas szóvivője a BBC-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.