Nagy-Britannia arra készül, hogy hosszabb áramszünetek lehetnek télen

Lezárt tartalom a Kör tagjainak energia
augusztus 10., 16:45
comments 5

Az Egyesült Királyság több napot tervez a télre, amikor a hideg időjárás gázhiánnyal párosulhat, ami szervezett áramszünetekhez vezethet az iparban, sőt a háztartásokban is – írta meg a Bloomberg.

A brit kormány terveit ismerők a lapnak azt mondják, a legújabb „észszerű legrosszabb forgatókönyv” szerint Nagy-Britanniának a csúcsigény akár hatodát kitevő villamosenergia-kapacitáshiánnyal kell szembenéznie, még akkor is, ha a vészhelyzeti szénerőműveket beindították.

A spekulációk szerint az átlag alatti hőmérséklet és a Norvégiából meg Franciaországból érkező villamosenergia-import csökkenése összesen 4 napnyi áramszünetet jelenthet januárban, amikor az Egyesült Királyságnak szükséghelyzeti intézkedéseket kell tennie a gáz megtakarításáért.

A forgatókönyv „nem olyasmi, amitől azt várjuk, hogy megtörténjen”, a „háztartások, a vállalkozások és az ipar biztosak lehetnek abban, hogy megkapják a szükséges áramot és gázt” – közölte az üzleti, energiaügyi és ipari stratégiai minisztérium.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt