Rohamosan gyengül a forint, megint megvan a 400-as euró

gazdaság
2022 augusztus 10., 09:10

Az elmúlt napokban már abban lehetett reménykedni, hogy akár 390 forint is lehet egy euró. Ez végül nem jött össze, ellenben az orosz olajszállítások leállásáról szóló hírek óta megint folyamatosan gyengül a magyar fizetőeszköz.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2019. november 18-án.
photo_camera Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2019. november 18-án. Fotó: botost/444.hu

Szerda reggel még 397 forint volt egy euró, de mostanra megint megvan a 400 forintos határ, és a 401 forintos árfolyam felé araszol. Az elmúlt napokban pedig az elemzők úgy kalkuláltak, hogy a megszorítások miatt - főleg a rezsidrágítás - javul a költségvetés helyzete, ami segítheti a forint erősödését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.