Koronavírus-számok Magyarországon
Elhunytak
Kórházban
Fertőzöttek
Tesztek
Oltottak
A legújabb trendek

Kim Dzsongun lázas volt, elkaphatta a koronavírust

járvány
augusztus 11., 4:15
comments 5

Az észak-koreai diktátor állapotáról húga számolt be, elmondása szerint Kim Dzsongun a járvány idején volt lázas. Kim Jodzsong a járvány miatt Dél-Koreát hibáztatta, szerinte coviddal fertőzött röplapokat küldtek át a határon. „Emberiség elleni bűncselekménynek” nevezte a röplapok küldését, a KCNA állami hírügynökség „a fertőzött tárgyakkal való érintkezés útján terjedő fertőző betegség veszélyére” hivatkozott, egyben figyelmeztetett, hogy Észak-Korea „megtorló választ” fontolgat.

Kim Jodzsong azután beszélt a fentiekről, hogy bátyja győzelmet hirdetett az ország koronavírus elleni harcában. Elrendelte a korlátozások feloldását, és üdvözölte a „csodát”, hogy mindössze 74-en haltak meg a vírus miatt. Legalábbis a KCNA azt állítja, április vége óta 4,8 millió fertőzöttet találtak, de csak 74-en haltak meg koronavírusban, ami a legalacsonyabb halálozási arány a világon.

Az országban idén tavasszal jelentették be az első járványt, lázas és halálos esetekről is beszámoltak, de az állami hírügynökség csak lázként utalt a megbetegedésre, teszt hiányában pedig nem lehet megmondani, valójában hányan betegedtek meg. Ahogy koronavírus elleni vakcina sincs az országban, így a betegség ellen teával és sós vízzel küzdenek. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt