Kósa Lajos szerint nem váltanak országot a Kínában készülő Liu-testvérek

sport
2022 augusztus 11., 15:02
comments 21

Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a kínai szövetségtől, ezért tér vissza hazájába tizenkét év után a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott sikeredzője, Csang Csing Lina, mondta Kósa Lajos a Mandinernek. Arról, hogy az edzőt követi két legsikeresebb magyar tanítványa, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang Kínába, korábban itt írtunk hosszabban. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke szerint nem fog országot váltani a testvérpár, Kósa kijelentette, hogy

a Liu-fivérek nem kínai, hanem magyar állampolgárok. Kína és hazánk között nincs kettős állampolgárság, ők magyarok.

Hozzátette: "magyar színekben versenyeztek és magyar színekben fognak versenyezni."

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Arra a kérdésre, hogy a Liu-testvérek felkészülését hogyan fogják felügyelni, Kósa elmondta, hogy rendszeresen Kínába látogat majd a válogatott dél-koreai munkatársa, Dzse Szu, hogy

"folyamatosan képben legyünk velük kapcsolatban. Amikor beszélgettem a fiúkkal, minden létező támogatásunkról biztosítottam őket abban az értelemben is, hogyha bármikor hajszálnyira is úgy érzik, hogy hátrányt szenvednének szakmailag valamiben, azonnal jöhetnek haza, és itthon készülhetnek tovább."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.