Mégsem újítják fel a siófoki focistadiont

POLITIKA
2022 augusztus 11., 09:53

A honvédelmi minisztérium illetékes államtitkára arról tájékoztatta a Balaton déli partján fekvő város polgármesterét, hogy a korábban a siófoki futball stadion fejlesztésére biztosított pénzt vissza kell adniuk - írja a 24.hu.

„A kormány egyes (sportfejlesztési/felújítási) előirányzatok tekintetében zárolást rendelt el. A korábban a siófoki futball stadion fejlesztésére biztosított és az önkormányzatunk számlájára át is utalt pénzt most zárolták. Ennek megfelelően a projekt előkészítésére eddig elköltött összegen kívül megmaradt - egyébként milliárdos nagyságrendű - pénzt, rövidesen vissza kell utalnunk az államkasszába” - írja Lengyel Róbert, Siófok polgármestere Facebook-oldalán.

A kormány júniusban döntött arról, hogy az állami beruházásokat (kivéve a már kivitelezés alatt levőket) felfüggeszti. Azt remélik, ezzel 2022-ben és 2023-ban összesen 1150 milliárd forintot sikerül megtakarítani.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.