Putyin szorosabbra fűzné a kapcsolatokat Észak-Koreával

külföld
2022 augusztus 15., 08:09
comments 7

Mindkét ország érdekeit ez szolgálja, ideje még szorosabbra fűzni az Oroszország és Észak-Korea közti kétoldalú kapcsolatokat, írta Vlagyimir Putyin a Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek küldött levelében. Az Euronews beszámolója szerint az orosz elnök hozzátette: a kétoldalú kapcsolatok erősítése a Koreai-félsziget és az északkelet-ázsiai régió biztonságának és stabilitásának megerősítését szolgálja. Az észak-koreai állami hírügynökség szerint Putyin levelére válaszolt is Kim Dzsongun, és azt írta, hogy az ellenséges katonai erők fenyegetéseinek és provokációinak meghiúsítása érdekében is együtt lépnek fel. Hogy pontosan mely országokra gondolt, nem derült ki.

Észak-Korea támogatja Oroszország ukrajnai háborúját: júliusban független államként elismerte a kelet-ukrajnai oroszbarát „népköztársaságokat”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.