A főváros vezetése más formában fogja kikérni a budapestiek véleményét a Fudan beruházásról

POLITIKA
augusztus 16., 16:54
comments 11

„Az Alkotmánybíróság döntése után mindenki számára világossá vált, hogy Magyarországon csak arról lehet népszavazást tartani, amit a Fidesz megenged.” - válaszolta a főváros az ATV Híradó kérdésére. „Éppen ezért a főváros vezetése, korábbi ígéretéhez híven, más formában fogja kikérni a budapestiek véleményét a Fudan beruházásról"

A ferencvárosi kerületvezetés továbbra is szeretne népszavazást tartani arról, legyen-e kampusza a kínai Fudan Egyetemnek Budapesten. Baranyi Krisztina polgármester azt mondta, akár augusztus végéig beadhatják a kérdést a választási bizottságnak. „A legőszintébbnek az a verzió tűnik, miszerint a Fővárosi Közgyűlésen sem menne át a kezdeményezés, mivel a Demokratikus Koalíció nem támogatná” - mondta Baranyi.

A DK válaszolt Baranyi kijelentéseire: „Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy az elmúlt hónapok kommunikációja alapján Baranyi Krisztinának mindenről a DK jut eszébe. Azt javasoljuk a polgármester asszonynak, hogy nézzen körbe az országban, Budapesten és a kerületében: a kormánynak arra sincs pénze, hogy befűtse az iskolákat, nemhogy Fudan Egyetemet építsen”

A párt szerint az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül. Azt is mondták, hogy a ferencvárosiakat is „jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt