A főváros vezetése más formában fogja kikérni a budapestiek véleményét a Fudan beruházásról

POLITIKA
2022 augusztus 16., 16:54

„Az Alkotmánybíróság döntése után mindenki számára világossá vált, hogy Magyarországon csak arról lehet népszavazást tartani, amit a Fidesz megenged.” - válaszolta a főváros az ATV Híradó kérdésére. „Éppen ezért a főváros vezetése, korábbi ígéretéhez híven, más formában fogja kikérni a budapestiek véleményét a Fudan beruházásról"

A ferencvárosi kerületvezetés továbbra is szeretne népszavazást tartani arról, legyen-e kampusza a kínai Fudan Egyetemnek Budapesten. Baranyi Krisztina polgármester azt mondta, akár augusztus végéig beadhatják a kérdést a választási bizottságnak. „A legőszintébbnek az a verzió tűnik, miszerint a Fővárosi Közgyűlésen sem menne át a kezdeményezés, mivel a Demokratikus Koalíció nem támogatná” - mondta Baranyi.

A DK válaszolt Baranyi kijelentéseire: „Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy az elmúlt hónapok kommunikációja alapján Baranyi Krisztinának mindenről a DK jut eszébe. Azt javasoljuk a polgármester asszonynak, hogy nézzen körbe az országban, Budapesten és a kerületében: a kormánynak arra sincs pénze, hogy befűtse az iskolákat, nemhogy Fudan Egyetemet építsen”

A párt szerint az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül. Azt is mondták, hogy a ferencvárosiakat is „jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.