Jane Goodall videón tiltakozik a tűzifarendelet ellen

természet
2022 augusztus 16., 09:22
comments 12

Szerdán ismét tüntetés lesz Budapesten a tűzifarendelet miatt, ami a gyorsabb fakitermelés érdekében felfüggesztette az eddigi természetvédelmi szabályokat. Ebből az alkalomból videóüzenetet küldött a világ talán legismertebb etológusa, Jane Goodall, aki a felvételen arról beszél, mennyire megdöbbentette az új szabályozás, és milyen fontos szerepük van az erdőknek a klímaváltozással folytatott harcban, illetve a hőmérséklet és a csapadék szabályozásában.

„Az erdőben békére és gyógyulásra lelhetünk. A gyerekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent értékes erdeitek védelmében.”

link Forrás

A szerda este hatkor kezdődő, Széchenyi térre meghirdetett tüntetést civilek szervezik, többek közt a Jane Goodall Intézet, a Greenpeace, a 10 millió Fa Alapítvány, a Levegő Munkacsoport és a Magyar Természetvédők Szövetsége. Múlt pénteken az LMP is tüntetést tartott a Parlamentnél.

Szakértők segítségével tíz pontban foglaltuk össze, mi a gond tűzifarendelettel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.