Jane Goodall videón tiltakozik a tűzifarendelet ellen

természet
augusztus 16., 9:22
comments 14

Szerdán ismét tüntetés lesz Budapesten a tűzifarendelet miatt, ami a gyorsabb fakitermelés érdekében felfüggesztette az eddigi természetvédelmi szabályokat. Ebből az alkalomból videóüzenetet küldött a világ talán legismertebb etológusa, Jane Goodall, aki a felvételen arról beszél, mennyire megdöbbentette az új szabályozás, és milyen fontos szerepük van az erdőknek a klímaváltozással folytatott harcban, illetve a hőmérséklet és a csapadék szabályozásában.

„Az erdőben békére és gyógyulásra lelhetünk. A gyerekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent értékes erdeitek védelmében.”

A szerda este hatkor kezdődő, Széchenyi térre meghirdetett tüntetést civilek szervezik, többek közt a Jane Goodall Intézet, a Greenpeace, a 10 millió Fa Alapítvány, a Levegő Munkacsoport és a Magyar Természetvédők Szövetsége. Múlt pénteken az LMP is tüntetést tartott a Parlamentnél.

Szakértők segítségével tíz pontban foglaltuk össze, mi a gond tűzifarendelettel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt