Lehet majd tankolni, mégsem zárnak be tömegesen a benzinkutak augusztus 19-én és 20-án

gazdaság
2022 augusztus 16., 15:14

Elmarad a független töltőállomások hétvégére tervezett tiltakozó akciója, de ennek ellenére lehetnek olyan benzinkutak, amelyek tiltakozó üzemszünetet tartanak augusztus 19-én és 20-án.

Tájékoztatjuk a sajtó munkatársait, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) a mai napon megtartotta rendkívüli közgyűlését, melyen a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak

- olvasta fel nekünk az FBSZ közleményét Egri Gábor. A szövetség vezetője szerint ez azt jelenti, nem szavazták meg, hogy mindenki zárjon be, de "nincs frakciófegyelem, mindenki a lelkiismerete szerint dönt".

Egri Gábor korábban úgy számolt, hogy 5-600 benzinkút csatlakozhatott volna a két napos tiltakozáshoz. Ennyi benzinkút a közgyűlési döntés miatt biztosan nem lesz zárva, hanem ennél jóval kevesebb, de nem lehet megmondani, hogy végül hányan zárnak be.

Autós tankol Berlinben június 1-én.
photo_camera Autós tankol Berlinben június 1-én. Illusztráció: Christophe Gateau/DPA via AFP

A fordulatot az jelentette, hogy az FBSZ ígéretet kapott a kormánytól, hogy a héten befogadják a támogatási kérelmeiket, jövő héten pedig megkezdődnek a kifizetések is. A kisebb töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások ugyanis eddig nem kapták meg a júliusra járó, literenként húsz forintos állami támogatást. A kormány 18,5 milliárd forintot talált a költségvetésben a kis benzinkutak támogatására.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.