Lehet majd tankolni, mégsem zárnak be tömegesen a benzinkutak augusztus 19-én és 20-án

gazdaság
augusztus 16., 15:14
comments 5

Elmarad a független töltőállomások hétvégére tervezett tiltakozó akciója, de ennek ellenére lehetnek olyan benzinkutak, amelyek tiltakozó üzemszünetet tartanak augusztus 19-én és 20-án.

Tájékoztatjuk a sajtó munkatársait, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) a mai napon megtartotta rendkívüli közgyűlését, melyen a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak

- olvasta fel nekünk az FBSZ közleményét Egri Gábor. A szövetség vezetője szerint ez azt jelenti, nem szavazták meg, hogy mindenki zárjon be, de "nincs frakciófegyelem, mindenki a lelkiismerete szerint dönt".

Egri Gábor korábban úgy számolt, hogy 5-600 benzinkút csatlakozhatott volna a két napos tiltakozáshoz. Ennyi benzinkút a közgyűlési döntés miatt biztosan nem lesz zárva, hanem ennél jóval kevesebb, de nem lehet megmondani, hogy végül hányan zárnak be.

photo_camera Autós tankol Berlinben június 1-én. Illusztráció: Christophe Gateau/DPA via AFP

A fordulatot az jelentette, hogy az FBSZ ígéretet kapott a kormánytól, hogy a héten befogadják a támogatási kérelmeiket, jövő héten pedig megkezdődnek a kifizetések is. A kisebb töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások ugyanis eddig nem kapták meg a júliusra járó, literenként húsz forintos állami támogatást. A kormány 18,5 milliárd forintot talált a költségvetésben a kis benzinkutak támogatására.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt