Netflixes mesét vizsgál a médiahatóság, mert egy jelenetben lányok csókolóznak

augusztus 16., kedd 10:44
23

Több bejelentés érkezett a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) a „Jurassic World: Krétakori tábor” című netflixes mese egyik jelenete miatt, amiben lány karakterek csókolóznak.

A hivatal „hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja” az epizódot, közölték a Mandiner című kormánypárti hetilappal, ami múlt héten számolt be a jelenetről egy olvasói levélre hivatkozva.

A kifogásolt jelenet

A tavaly elfogadott homofóbtörvény értelmében - ami pedofíliaellenes jogszabálynak indult, majd megszórták egy rakás módosítóval - 18 év alattiak számára elérhető tévéműsoroknál, reklámoknál nem szabad megjeleníteni a homoszexualitást.

Ebben az esetben mégsem egyértelmű a helyzet, mert „a Netflix (HU) Hollandiában bejegyzett társaság, a holland médiaigazgatási szabályoknak kell megfelelnie, a Hollandiában érvényes besorolási szabályokat kell alkalmaznia”. Az NMHH felvette a kapcsolatot a holland hatósággal is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt