Ma délután az MTA előtt tüntetnek a kormány tűzifarendelete ellen

klímakatasztrófa
2022 augusztus 17., 07:39
comments 9

A 10 millió Fa Alapítvány kezdeményezésére hazai civil szervezetek augusztus 17-én békés demonstrációt szerveznek a Magyar Tudományos Akadémia épülete elé, hogy közösen követeljék: „vonja vissza a kormány az erdeinket pusztító rendeletet, ami továbbra is érvényben van”.

„Erdeink továbbra is veszélyben vannak! A kormány tűzifarendelete hatályban maradt. Ugyan az agrárminiszer utasításban enyhített a szabályozáson, de ez nem vonatkozik minden védett erdőre, például magánerdőkre sem, ott továbbra is mehet a tarvágás” - írják közleményükben.

Az eseményen beszédet mond többek között Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország biodiverzitáskampány-felelőse, Bojár Iván András, a 10 millió Fa Alapítvány vezetője, valamint felszólal Döbrösi Laura színésznő a Jane Goodall Intézet nevében. Az eseményen fellép noÁr, Infragandhi és Buzás Bence.

A demonstráció Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.