Szeptembertől nő a pótdíjak összege a BKK járatain

közlekedés
2022 augusztus 17., 09:10

Növelik a pótdíjösszegeket szeptember 1-től, de új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azért, hogy ne érje meg bliccelni, a helyszíni pótdíj 8 ezerről 12 ezer forintra nő, a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezerről 25 ezer forintra, a 30 napon túl befizetett pótdíj pedig 32 ezerről 50 ezer forintra nő – közölték.

Egy új kedvezményrendszer bevezetésével ősztől elengedik a pótdíjtartozása legalább felét annak, aki még a pótdíjazása napján érvényes bérletet vesz:

havi bérlet vásárlása esetén 6000, negyedévesnél 9000, éves bérlet esetében pedig 11 ezer forintot engednek el.

photo_camera Fotó: Gardel Bertrand/Hemis via AFP


A főváros most minden egyes megvásárolt jegyhez és bérlethez támogatást biztosít, például egy utas által megváltott havi bérletből származó bevételt több mint 20 ezer forint támogatással egészít ki – közölte a cég, ami szerint ennek is köszönhető, hogy a jegyek és a bérletek ára alacsonyan tartható, közel tíz éve nem változott.

A BKK közleménye szerint a bliccelők által okozott bevételkiesés a közösségi közlekedésnek – közvetett módon a becsületesen közlekedő utasoknak – évről évre milliárdos nagyságrendű kárt okoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.