Szeptembertől nő a pótdíjak összege a BKK járatain

közlekedés
augusztus 17., 9:10
comments 6

Növelik a pótdíjösszegeket szeptember 1-től, de új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azért, hogy ne érje meg bliccelni, a helyszíni pótdíj 8 ezerről 12 ezer forintra nő, a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezerről 25 ezer forintra, a 30 napon túl befizetett pótdíj pedig 32 ezerről 50 ezer forintra nő – közölték.

Egy új kedvezményrendszer bevezetésével ősztől elengedik a pótdíjtartozása legalább felét annak, aki még a pótdíjazása napján érvényes bérletet vesz:

havi bérlet vásárlása esetén 6000, negyedévesnél 9000, éves bérlet esetében pedig 11 ezer forintot engednek el.

photo_camera Fotó: Gardel Bertrand/Hemis via AFP


A főváros most minden egyes megvásárolt jegyhez és bérlethez támogatást biztosít, például egy utas által megváltott havi bérletből származó bevételt több mint 20 ezer forint támogatással egészít ki – közölte a cég, ami szerint ennek is köszönhető, hogy a jegyek és a bérletek ára alacsonyan tartható, közel tíz éve nem változott.

A BKK közleménye szerint a bliccelők által okozott bevételkiesés a közösségi közlekedésnek – közvetett módon a becsületesen közlekedő utasoknak – évről évre milliárdos nagyságrendű kárt okoz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt