A finn Sanna Marin mellett is bőven akadnak csodálatos jelentkezők a miniszterelnöki táncversenyre

tánc
2022 augusztus 18., 13:01
comments 13

Megborult a világ egy része amiatt, hogy a finn miniszterelnökről, Sanna Marinról elkezdett terjedni egy videó, amelyen TÁNCOL és ÉNEKEL. Egyébként az előbbit nem is csinálja rosszul.

link Forrás

A mélykritikus hangok rögtön pedzegetni kezdték, hogy szabad-e kormányfőnek így viselkednie egy privát bulin, és hogy vajon fogyasztott-e valamilyen illegális szert, mert olyan csípőnyolcasokat lejt, hogy arra tiszta ember nem lenne képes.

A 36 éves Sanna Marin messze nem az egyetlen miniszterelnök vagy elnök, aki táncolni – vagy mozogni – próbált a kamerák előtt.

Kezdjük a legnagyobb klasszikussal: Gyurcsány Ferenccel, aki az Igazából szerelem híres táncjelentét utánozta a parlamentben. Örök gyöngyszem.

link Forrás

Orbán Viktor is hajlandó riszálni, ha választási győzelemről és Charlie-ról van szó:

link Forrás

A magyar miniszterelnök jóbarátja, Donald Trump a kampánya során mozgatta a kezeit rendszeresen a YMCA-re, táncot imitálva.

link Forrás

Hogy mennyire távol áll tőle mindaz, ami kell a tánchoz (például a ritmusérzék), azt egy Szaúd-Arábiába tett látogatása mutatta meg, amikor belekeveredett egy tradicionális férfi kardtáncba:

link Forrás

Orbán Viktor másik jóbarátja, Vlagyimir Putyin George W. Bush-sal is ropta egy produkcióban, amikor ez még elképzelhető volt.

link Forrás

Az orosz vonalon maradva itt van Dmitrij Medvegyev is, akiről még elnökként, 2011-ben került ki egy videó, amelyen oda-odacsapott a bulihangulatnak:

link Forrás

A Borisz Jelcin-féle lendület mindebből eléggé hiányzik.

link Forrás

Egyoldalú a szerelem a tánc és a volt brit miniszterelnök, Theresa May között. May lelkesedése mindenképpen értékelendő, szinte minden alkalmat megragad, hogy riszáljon egyet. Itt például egy afrikai útja során próbált úgy mozogni, ahogy azt a többiektől látta:

link Forrás

Itt pedig a Konzervatív Párt konferenciáján nem tudta türtőztetni magát, amikor felcsendült az ABBA slágere.

link Forrás

Bátran kijelenthető, hogy nem a tánctudás dönti el, kiből lehet miniszterelnök a briteknél. Íme Theresa May utóda, Boris Johnson.

link Forrás

Aki a saját esküvőjén maga játszotta el a karaktert, akiből egy mindig akad a lagzi táncterén:

link Forrás

Cristina Fernandez argentin elnök is képtelen volt visszafogni a Kunhalmi-stiló táncot a kampányútja során 2015-ben.

link Forrás

Az olasz Matteo Salvini pedig akkora király, hogy még póló sem volt rajta:

link Forrás

Vannak politikusok, akiknek privát parti sem kell, hogy Sanna Marinnál is nagyobb bulit csapjanak. Íme Uhuru Kenyatta, Kenya elnöke.

link Forrás

A buli csak kicsit halványabb, ha Kenyatta nem katonákkal, hanem Sierra Leone elnökével táncol.

link Forrás

De egy olyan klasszikus, régi vágású exszovjet diktátor, mint Emomali Rahmon tádzsik elnök is éli a táncot.

link Forrás

Vállal éneklést esküvőn is.

link Forrás

Soha nem lesz nagyobb bulikirály a diktátorok között a türkmén Gurbanguly Berdimuhamedownál, aki szilveszterkor is gondoskodik alattvalói szórakoztatásáról.

link Forrás

Vagy rapszámot tol az unokájával együtt. Idén visszavonult, szép listát hagyva maga mögött. Utóda a fia lett, de majd a vele zenélő unokára lesz érdemes figyelni.

link Forrás

Akad olyan is, amikor egy véres kezű elnök táncának az időzítése kicsit szerencsétlen. Maduro venezuelai elnök a tévében ropja, miközben a katonák könnygázzal oszlatják a tüntetőket.

link Forrás

Jamaicában megúszható a tánc elnökként? Dehogy.

link Forrás

Érezheti jól magát Guayana elnöke?

És mi van, ha diplomaták is vannak a társaságában? Ez:

Visszatérve hazánkba, ugyan nem elnök, és nem kormányfő, de azért kár lenne kihagyni, hogyan bulizik egy magyar politikus. Nem kiszivárgott videó, a Zalaegerszegi Televízió számolt be Vígh László, a megye 1-es választókerületének fideszes parlamenti képviselője és a térség 13 női polgármestere performanszáról. A hölgyek körbetáncolták az urat.

link Forrás

A Coub-on Ervin Gűth összehasonlíthatóvá tette a finn és a magyar miniszterelnök táncteljesítményét:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.