Állami kitüntetéssel küldték nyugdíjba a közmédia vezetőjét

ünnep
2022 augusztus 19., 12:00
comments 8

Dobos Menyhért 2015-ben lett az akkor teljesen átszervezett közmédia első vezérigazgatója, amit azóta köztájékoztatás címén láttunk, történelem.

Dobos idén májusban kezdeményezte a nyugdíjazását. Az erről kiadott közleményben azt írták: „vezérigazgatóként elvitathatatlan érdemeket szerzett a magyar közszolgálati médiaszolgáltató szervezeti és koncepcionális átalakításában, és a korábban széttagolt közmédia rendszer egységesítésében”. Ahogy a róla szóló portrécikkünkben írtuk: a közszolgálatiság demokratikus történetében senkinek a kezében nem összpontosult akkora hatalom, mint amit Dobos az elmúlt hét évben gyakorolhatott. Ő élt is ezzel a hatalommal,

és maradéktalanul a Fidesz szolgálatába állította a közmédiát.

Pénteken Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki Dobos Menyhértet az államalapítás napja alkalmából tartott ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában.

photo_camera Dobos Menyhért és Gulyás Gergely Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Indoklásként azt írták: „a hazai média területén több mint öt évtizeden át végzett mértékadó szakmai tevékenysége, különösen a Közszolgálati Kódex megalkotásában, valamint a magyar kultúra, a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzését szolgáló torockói Duna-ház létrehozásában vállalt szerepe elismeréseként”.

photo_camera Siklósi Beatrix és Gulyás Gergely az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Mellette az antiszemita botrányairól ismertté vált Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt