Putyin belement, hogy nemzetközi megfigyelőket küldjenek a zaporizzsjai atomerőműhöz

háború
2022 augusztus 19., 16:53
comments 1

Május óta először tárgyalt telefonon a francia és az orosz elnök, a pénteki beszélgetés során megegyeztek: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség munkatársainak ellenőrizniük kell a zaporizzsjai atomerőművet. Az egyezetés után a Kreml a közleményében arról írt, hogy Vlagyimir Putyin felhívta a figyelmet: az ukrán hadsereg szisztematikusan támadja az atomerőművet, ami katasztrófaveszélyes. Az Elysée-palota közleménye szerint Emmanuel Macron és az orosz elnök megegyezett abban, hogy a következő napokban munkacsoportot állítanak fel, ami a NAÜ-delegáció útját koordinálja majd.

Arról, hogy milyen aggasztó a helyzet Európa legnagyobb atomerőművénél, itt írtunk bővebben:

2022 augusztus 19., 04:11
Merénylet hírével fenyegetnek az oroszok Európa legnagyobb atomerőműjénél

Pénteken nem kell bejönni dolgozni, mert veszélyes lehet - mondták a zaporizzsjai atomerőmű mérnökeinek. Az oroszok szerint az ukránok készülnek valamiféle támadással. Az ukránok viszont orosz provokációtól tartanak, és videófelvételeket mutattak be az egyik turbina mellé parkolt orosz katonai teherautókról. Az ENSZ főtitkára hiába kérte, hogy minden katona menjen arrébb.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.