Bayer Zsolt: Vasvári Csaba egy gazember, semmi keresnivalója a bírói pulpituson, takarítsák el onnan!

POLITIKA
2022 augusztus 20., 18:42
comments 37

A Fidesz-KDNP legfőbb ideológusa, Bayer Zsolt – egy Magyar Nemzet cikket mellékelve – azt írta blogján:

„Akkor »propagandisztikusan« kijelentem: Vasvári Csaba egy gazember, akinek semmi keresnivalója nincs a bírói pulpituson. Takarítsák el onnan!”

photo_camera Fotó: Németh Dániel

Az ügy előzménye, hogy a múlt hétvégén Vasvári Csaba, a Fővárosi Törvényszék vezető bírája azt állította: az Orbán-kormánya „folyamatosan túllépi” hatáskörét a bíróságok befolyásolása érdekében.

A Magyar Nemzet ezután arról írt, hogy Vasvári Csaba évek óta folytat kormányellenes agitálást, és 2006-ban szerepet vállalt a gyurcsányi terrorban, az Origo pedig már a gyurcsányi terror bírájának nevezte.

Ezután az Országos Bírói Tanács közleményt adott ki az ügyben. Azt írták, a leghatározottabban visszautasítanak minden olyan, a magyar sajtóban megjelent állítást, miszerint „bármely hivatalban lévő magyar bíró valaha is bármilyen »terror« bírája lett volna, vagy a politikai paletta bármely szereplőjéhez lenne köthető”. Azt írták: „Egy bíró személyét ért propagandisztikus támadásnak egy modern, európai jogállamban nincs helye!”

A Népszava felidézte, hogy a Magyar Nemzet korábban egy névtelen blogbejegyzést vett át, ami „egy komplett, vádiratnak is beillő iromány Vasvári Csaba ellen”.

Az őrjöngő Alex Jones magyar megfelelője, Bayer Zsolt keresztény-konzervatív vezérkommentelő rendszeresen arról beszél, kit hogyan bántalmazna, kinek a kurva anyja mit csináljon, illetve hogy amúgy nagyon szeret utálkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.