Bayer Zsolt: Imádom utálni a 444-et

video
2022 július 21., 11:10
comments 135

Tusványoson ült össze Szánthó Miklós és Bayer Zsolt, hogy elemezzék a független média és a fake news viszonyát. A moderátor Gerényi Gábor a vita elején felvetette, hogy félő, az egész vita 444-ezésbe fullad. Nem volt alaptalan az aggály.

Bayer azt is bemutatta, hogyan készül szerinte a fake news, és elárulta, hol indult, ki kezdte a máig tartó hideg polgárháborút. Egy Tamás Gáspár Miklós cikket idéz a rendszerváltás idejéről, amiben szerinte a szerző azzal zárja az írását, hogy „lábszag és mucsa vagy szabad demokrata többség”.

Egy gyors fact check: TGM cikke, amiben a Horthy-korszak visszajövetelétől tart, valójában így zárult: „Szavazzatok ránk, akik nem kedvelitek Auschwitz, Recsk, Kolima, a Duna–Fekete-tenger csatorna huszadik századát. Szavazzatok ránk, akik elég régimódiak vagytok ahhoz, hogy várjatok valamit a jövőtől. Mucsa és félelem – vagy szabad demokrata többség. Nincs harmadik út.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt