A kormány az utolsó pillanatban küldte el válaszait a jogállamisági problémák kezeléséről

POLITIKA
augusztus 23., 4:15
comments 28

A magyar Kormány elküldte válaszlevelét a Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban – írta Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter egy hónappal azután, hogy az Európai Bizottság július 22-én közölte, még egy hónapot ad a magyar kormánynak arra, hogy válaszoljon a jogállamisági eljárásban felvetett problémákra.

Mert megfelelő válasz nélkül kezdeményezhetik az uniós tagállamokat tömörítő Tanácsnál, hogy függesszék fel a Magyarországnak járó kifizetések egy részét. Varga Judit a hétfő éjféli határidő után közzétett posztjában úgy fogalmaz: „A választ intenzív egyeztetés előzte meg. Egy hónap alatt 10 videókonferenciát és számos megbeszélést tartottunk a Bizottsággal, százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma. A magyar Kormány átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja. A magyar Kormány a továbbiakban is nyitott a konstruktív párbeszédre a Bizottsággal.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt