A kormány az utolsó pillanatban küldte el válaszait a jogállamisági problémák kezeléséről

POLITIKA
2022 augusztus 23., 04:15
comments 28

A magyar Kormány elküldte válaszlevelét a Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban – írta Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter egy hónappal azután, hogy az Európai Bizottság július 22-én közölte, még egy hónapot ad a magyar kormánynak arra, hogy válaszoljon a jogállamisági eljárásban felvetett problémákra.

Mert megfelelő válasz nélkül kezdeményezhetik az uniós tagállamokat tömörítő Tanácsnál, hogy függesszék fel a Magyarországnak járó kifizetések egy részét. Varga Judit a hétfő éjféli határidő után közzétett posztjában úgy fogalmaz: „A választ intenzív egyeztetés előzte meg. Egy hónap alatt 10 videókonferenciát és számos megbeszélést tartottunk a Bizottsággal, százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma. A magyar Kormány átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja. A magyar Kormány a továbbiakban is nyitott a konstruktív párbeszédre a Bizottsággal.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.