Novák Katalin tanácsadója Kijevben vett részt egy találkozón

külföld
2022 augusztus 23., 08:26
comments 3

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője hétfőn Kijevben bemutatta a „Kijevi Kezdeményezést”, a találkozón Ukrajnán kívül Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Magyarország állam- és kormányfőinek tanácsadói vettek részt. Magyarországot Altusz Kristóf, Novák Katalin diplomáciai tanácsadója képviselte.

link Forrás

Jermak azt mondta, „a kijevi kezdeményezés célja erőfeszítéseink összehangolása mindenekelőtt biztonsági kérdésekben”. Elmondása szerint beszéltek az Oroszországgal szembeni „szankciók folytatásáról” és „az Ukrajnának nyújtott jövőbeli biztonsági garanciáiról”. Havonta egyszer, online tartanak majd konzultációkat, és később bővítik „a kezdeményezés résztvevőinek körét”.

Az ukrán elnöki hivatal honlapja szerint így megvitathatják „a közép- és kelet-európai régió közös biztonsági kihívásait az orosz agresszióval összefüggésben”. (Interfax)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.