Elvettek 490 millió forintot Novák Katalin hivatalától

gazdaság
2022 augusztus 24., 09:15
comments 4

Egy kedd este megjelent kormányrendelet szerint 490 millió forintot elvonnak Novák Katalin köztársasáig elnök hivatalától, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő beruházásaira csoportosítják át, írja a hvg.hu.

Aggódni azonban nem kell, Novák Katalin hivatalának így is marad elég pénze, ugyanis a jövő évi költségvetés igencsak bőkezűen bánik az államfői hivatallal: majdnem megduplázták a személyi juttatások keretét, és a működésre is sokkal több jut majd, mint idén. 2022-ben csak 3 milliárd 575 millióból gazdálkodhattak, 2023-ban azonban már 5 milliárd 835 millió áll a hivatal rendelkezésére.

De még ez sem volt elég, egy hónappal később hozzádobtak még egymilliárd forintot, amiből 689 millió dologi kiadásokra és beruházásokra megy, 400 millióval pedig a hivatal protokollköltségét növelik. Utóbbi elég szép emelés, mert az idei költségvetésben összesen szerepelt 449 millió az államfői protokoll soron, ez majdnem megduplázódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt