Elvettek 490 millió forintot Novák Katalin hivatalától

gazdaság
2022 augusztus 24., 09:15
comments 4

Egy kedd este megjelent kormányrendelet szerint 490 millió forintot elvonnak Novák Katalin köztársasáig elnök hivatalától, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő beruházásaira csoportosítják át, írja a hvg.hu.

Aggódni azonban nem kell, Novák Katalin hivatalának így is marad elég pénze, ugyanis a jövő évi költségvetés igencsak bőkezűen bánik az államfői hivatallal: majdnem megduplázták a személyi juttatások keretét, és a működésre is sokkal több jut majd, mint idén. 2022-ben csak 3 milliárd 575 millióból gazdálkodhattak, 2023-ban azonban már 5 milliárd 835 millió áll a hivatal rendelkezésére.

De még ez sem volt elég, egy hónappal később hozzádobtak még egymilliárd forintot, amiből 689 millió dologi kiadásokra és beruházásokra megy, 400 millióval pedig a hivatal protokollköltségét növelik. Utóbbi elég szép emelés, mert az idei költségvetésben összesen szerepelt 449 millió az államfői protokoll soron, ez majdnem megduplázódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.