Kiválasztották az OMSZ ideiglenes elnökét

belföld
2022 augusztus 24., 19:28
comments 25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat gazdasági elnökhelyettesét, Hanyecz Lászlót bízta meg az elnöki jogkör gyakorlásával a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) – tudta meg az ATV Heti Napló című műsora.

Hanyecz volt egyetlen az OMSZ elnökségének tagjai közül, aki nem írta alá azt a levelet, amit a meteorológiai szolgálat 16 vezetője az elnök és a szakmai elnökhelyettes menesztése miatti tiltakozásul fogalmazott meg.

A megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t, de a munkatársait nem hívták össze, és e-mailben sem tájékoztatták őket a változásról.

Az ATV információi szerint Hanyecz László idén április 1-től dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát hétfő délután azonnali hatállyal menesztette Palkovics László, miután az augusztus 20-ra tervezett tűzijátékot az operatív törzs az OMSZ jóslatai miatt lefújta, a várt vihar azonban nem érkezett meg estére. (via atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.