Reklámszpotban szúr oda a magyar kormány melegellenes kampányának a Cseh Államvasutak

ÉLET
2022 augusztus 24., 14:22
comments 20

A Cseh Államvasutak nemrég közzétett egy reklámszpotot, amiben a budapesti járatait népszerűsíti. A végén pedig finoman odaszúrnak Orbán LMBTQ-ellenes kampányának. (A videó angol felirattal itt megtekinthető.)

link Forrás

A félperces videóban egy háromfős, átlag cseh család utazik vonattal Magyarországra. A lány be akarja mutatni a szüleit „Peta” nevű párjának. Az apa először azt hiszi, hogy „Peta" fiú (Petr), hátba is ver egy nagydarab férfit, aki erre hátrafordul, és magyarul megkérdezi, hogy mi történik. Ekkor jön a csavar, a lánya mondja neki, hogy „Apa, ő itt Peta” (Petra), és rámutat a barátnőjére. Az apa meglepődik, de boldogan átöleli lánya barátnőjét. A videó közös, önfeledt falatozással zárul.

A reklámot eléggé felkapták Csehországban. „A Cseh Államvasutak gyönyörű országos kampányt indított, amiben egy leszbikus pár szerepel. Az emberek dicsérik és támogatják. Szeretet és változás van a levegőben" - írta egy, a homoszexuális párok egyenjogúságáért küzdő kezdeményezés. (refresher.cz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.