Csák János méretes hantázással nyitotta meg a politikai szezont a tihanyi Tranziton

Média
2022 augusztus 30., 16:19
comments 20
Csák János, kulturális és innovációs miniszter, a Heti Válasz egykori tulajdonosa
photo_camera Csák János kulturális és innovációs miniszter, a Heti Válasz egykori tulajdonosa. Fotó: Németh Dániel/444

Szombaton Csák János, kulturális és innovációs miniszter és Hiller István, MSZP-s erős ember, egykori kultuszminiszter vitáztak a Tranzit fesztiválon.

A Tranzit a Fidesz hagyományos évadnyitó eseménye, ahol a párt aktivistái, politikusai és tartalomgyártói hátba veregethetik egymást a nyaralás után, de a nagy őszi menetelés előtt. Mint azt több vita is megmutatta, abszolút hazai pálya ez a kormánypárt számára, és ilyen környezetben az ember hajlamosabb nagyot mondani, olykor a szokásosnál is nagyobbat.

Csák János viszont akkorát hantázott az egyébként kedélyes hangvételű beszélgetés derekánál, amikor a média- és kultúrafinanszírozásról zajlott épp az eszmecsere, hogy az még a szunyókáló közönségnek is feltűnt. Pedig még csak nem is aktuális dolgokról esett szó. Sőt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.