Ecuador vizsgálatot indított, mert meggyilkoltak és valószínűleg megettek újabb négy galápagosi óriásteknőst

ÁLLAT
2022 augusztus 30., 11:44

A hüllők maradványait a Galápagos-szigetcsoport legnagyobb szigetén, Isabelán, egy nemzeti parkban találták meg.

A teknősök húsát egykor csemegének tartották, de aki ma vadászik rájuk, három év börtönbüntetésre is számíthat. A galápagosi óriásteknősök élettartama meghaladja a 100 évet. Jelenleg körülbelül 15 ezer óriásteknős él a világon, míg a 19. században még 200 ezer példányt tartottak számon.

2021 szeptemberében a parkőrök 15 óriásteknős maradványait találták meg Isabelán.

Az üres páncéljaikról készült fotókat rengetegen megosztották a közösségi médiában, felháborodást váltva ki Ecuadorban – amelynek a Galápagos-szigetek is része – és azon túl is.

Az összegyűjtött bizonyítékok arra utaltak, hogy a 15 teknőst a húsuk miatt vadászták le. A nemrégiben felfedezett további 4 állat maradványai újra felerősítették a félelmeket, hogy az óriásteknősök vadászata a szigorú tilalom ellenére is folyik.

A maradványokat szakértők fogják felboncolni, míg egy környezetvédelmi bűncselekményekre szakosodott egység a nemzeti parkok ügynökeinek tanúvallomásait gyűjti össze. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.