Az oroszoknál hokizó svédek nem lehetnek válogatottak

sport
2022 augusztus 31., 11:53
comments 3

A Svéd Jégkorong Szövetség Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedi meg a válogatottbeli szereplést azoknak a svéd hokisoknak, akik az orosz bázisú nemzetközi bajnokságban, a KHL-ben játszanak.

photo_camera Illusztráció: Bruce Bennett/Getty Images

A határozatot – amit már korábban kilátásba helyezett – most hozta meg a skandináv ország sportági szövetsége.

„Ez a döntés fontos jelzés Svédországnak és a jégkorongvilágnak, mert alapvető értékeinkről van szó” – nyilatkozta Anders Larsson, a svéd hokisok elnöke.

Korábban a lett jégkorongszövetség jelentette be, hogy Oroszország és az ukrajnai inváziót támogató Fehéroroszország klubjaiban játszó hokisok nem léphetnek pályára a lett válogatottban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.