A VII. kerület önkormányzata rászállt a Kisüzemre

szórakozás
2022 szeptember 01., 17:03
comments 4

Nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni, adott magyarázatot Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere 2020-ban a bulinegyedet illető terveire - miszerint "Fordítsuk át a bulinegyedet kulturális negyeddé."

A vezetés azóta is szorgosan dolgozik az ügyön, az erzsébetvárosi önkormányzat példának okáért most vesztett pert a Szabad Bisztróval szemben, mert határozatban szólította fel a Király utcai bisztrósokat az előttük parkoló autó elszállítására.

Most szombatig a Kisüzem kényszerül bezárni 11 óra után.

"Kerületünk rendészete által a hely előtt naponta többször készített csoportképek egyikén többen is sörösüveggel, további egy-két ember pedig ún. repohárrral a kezében mutatkoztak, és hanyag fesztiválpózban, a külvilágról tudomást nem véve nyújtóztak el a járdán" - gyakorol Facebook posztjában kemény önkritikát a Kisüzem.

Kisüzem kintről (Facebookról)
photo_camera Kisüzem kintről (Facebookról) Fotó: =KOVA'KEDTS D/Kovats Daniel

"Ez a viselkedés elfogadhatatlan, és szembemegy a vonatkozó jogszabállyal. Az ostor ezúttal rajtunk csattant. A rendeletekkel szembe menni pedig szétzilálja társadalmunk szövetét, és pokollá teszi törvénytisztelő polgártársaink mindennapjait" - folytatják.

Többek beszámolója szerint is gyakran előfordul, hogy úgy tűnik, mintha a helyi rendőrök már-már mániákusan próbálnák rajtakapni a Kisüzem vendégeit, amint az egész világon elterjedt utcán sörözés művészetét gyakorolják.

A Kisüzem arra kéri vendégeit, hogy próbálják meg "nem kijátszani szigorú biztonsági rendszerünk gyenge pontjait és időleges figyelemzavarait, italait, beleértve azokat is, amelyek nem tartalmaznak alkoholt, bent fogyassza, kint pedig lehetőleg igyekezzen a járdán a szükségesnél nem sokkal nagyobb helyet elfoglalni".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.