A VII. kerület önkormányzata rászállt a Kisüzemre

szórakozás
szeptember 1., 17:03
comments 4

Nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni, adott magyarázatot Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere 2020-ban a bulinegyedet illető terveire - miszerint "Fordítsuk át a bulinegyedet kulturális negyeddé."

A vezetés azóta is szorgosan dolgozik az ügyön, az erzsébetvárosi önkormányzat példának okáért most vesztett pert a Szabad Bisztróval szemben, mert határozatban szólította fel a Király utcai bisztrósokat az előttük parkoló autó elszállítására.

Most szombatig a Kisüzem kényszerül bezárni 11 óra után.

"Kerületünk rendészete által a hely előtt naponta többször készített csoportképek egyikén többen is sörösüveggel, további egy-két ember pedig ún. repohárrral a kezében mutatkoztak, és hanyag fesztiválpózban, a külvilágról tudomást nem véve nyújtóztak el a járdán" - gyakorol Facebook posztjában kemény önkritikát a Kisüzem.

photo_camera Kisüzem kintről (Facebookról) Fotó: =KOVA'KEDTS D/Kovats Daniel

"Ez a viselkedés elfogadhatatlan, és szembemegy a vonatkozó jogszabállyal. Az ostor ezúttal rajtunk csattant. A rendeletekkel szembe menni pedig szétzilálja társadalmunk szövetét, és pokollá teszi törvénytisztelő polgártársaink mindennapjait" - folytatják.

Többek beszámolója szerint is gyakran előfordul, hogy úgy tűnik, mintha a helyi rendőrök már-már mániákusan próbálnák rajtakapni a Kisüzem vendégeit, amint az egész világon elterjedt utcán sörözés művészetét gyakorolják.

A Kisüzem arra kéri vendégeit, hogy próbálják meg "nem kijátszani szigorú biztonsági rendszerünk gyenge pontjait és időleges figyelemzavarait, italait, beleértve azokat is, amelyek nem tartalmaznak alkoholt, bent fogyassza, kint pedig lehetőleg igyekezzen a járdán a szükségesnél nem sokkal nagyobb helyet elfoglalni".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt