Az Extinction Rebellion aktivistái a brit alsóház üléstermében tiltakoznak

környezetvédelem
2022 szeptember 02., 12:28
comments 1
photo_camera Fotó: Extinction Rebellion UK/Twitter

Bejutottak a brit alsóház üléstermébe az Extinction Rebellion, a klímakatasztrófa megfékezéséért létrejött környezetvédő szervezet aktivistái, majd tiltakozni kezdtek, és a házelnök széke köré ragasztózták magukat.

A tüntetők a Twitteren osztottak meg egy fotót, amin öt tag látható a kezükben táblákkal, rajtuk „Hadd döntsenek az emberek!” és „Azonnal hívják össze az állampolgárok gyűlését!” feliratokkal.

„Válságban vagyunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy így folytassuk” – mondták a Parlamentben tüntetők.

Közben a Parlament előtt is tüntetnek. Két tiltakozó a Parlament bejárati kapujához zárta magát.

A brit parlament jelenleg nem ülésezik.

Az alsóház szóvivője azt mondta: „Tisztában vagyunk a parlamenti birtokon történt incidenssel, és jelenleg sürgősséggel foglalkozunk a helyzettel.” (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt