Az Extinction Rebellion aktivistái a brit alsóház üléstermében tiltakoznak

környezetvédelem
2022 szeptember 02., 12:28
comments 1
photo_camera Fotó: Extinction Rebellion UK/Twitter

Bejutottak a brit alsóház üléstermébe az Extinction Rebellion, a klímakatasztrófa megfékezéséért létrejött környezetvédő szervezet aktivistái, majd tiltakozni kezdtek, és a házelnök széke köré ragasztózták magukat.

A tüntetők a Twitteren osztottak meg egy fotót, amin öt tag látható a kezükben táblákkal, rajtuk „Hadd döntsenek az emberek!” és „Azonnal hívják össze az állampolgárok gyűlését!” feliratokkal.

link Forrás

„Válságban vagyunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy így folytassuk” – mondták a Parlamentben tüntetők.

Közben a Parlament előtt is tüntetnek. Két tiltakozó a Parlament bejárati kapujához zárta magát.

A brit parlament jelenleg nem ülésezik.

Az alsóház szóvivője azt mondta: „Tisztában vagyunk a parlamenti birtokon történt incidenssel, és jelenleg sürgősséggel foglalkozunk a helyzettel.” (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.