Budapesten rendezhetik meg az Európai Leszbikus Konferenciát

lmbtq
2022 szeptember 02., 11:11
comments 5

A EuroCentralAsian Lesbian Community ( Európai és Közép-ázsiai Leszbikus Közösség) a tervek szerint Budapesten rendezi meg rendes éves konferenciáját – írja a Euronews.

A szervezet kutatási igazgatója, Ilaria Todde arról beszélt az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, hogy a magyar kormány LMBT-ellenes retorikája egyre újabb országokat hódít meg. Példaként Szerbiát idézte, ahol a hatóságok nem engedélyezték a Europride felvonulást, mert állítólag nem tudták volna a résztvevők biztonságát szavatolni. (Szerbia miniszterelnöke egyébként leszbikus nő, Ana Brnabic – jegyzi meg a Euronews.)

A magyar kormány az elmúlt időszakban a politikája középpontjában helyezte a genderkérdést, és kritikusai szerint az LMBT-közösség elleni hangulatkeltéssel igyekezett szavazatokat szerezni. Miközben a téma korábban a szélsőjobb pártok sajátja volt, a Fidesz beemelte a mainstreambe.

Az Európai Leszbikus Konferenciát az előző években Bécsben, illetve Kijevben rendezték meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.