Budapesten rendezhetik meg az Európai Leszbikus Konferenciát

lmbtq
szeptember 2., 11:11
comments 5

A EuroCentralAsian Lesbian Community ( Európai és Közép-ázsiai Leszbikus Közösség) a tervek szerint Budapesten rendezi meg rendes éves konferenciáját – írja a Euronews.

A szervezet kutatási igazgatója, Ilaria Todde arról beszélt az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, hogy a magyar kormány LMBT-ellenes retorikája egyre újabb országokat hódít meg. Példaként Szerbiát idézte, ahol a hatóságok nem engedélyezték a Europride felvonulást, mert állítólag nem tudták volna a résztvevők biztonságát szavatolni. (Szerbia miniszterelnöke egyébként leszbikus nő, Ana Brnabic – jegyzi meg a Euronews.)

A magyar kormány az elmúlt időszakban a politikája középpontjában helyezte a genderkérdést, és kritikusai szerint az LMBT-közösség elleni hangulatkeltéssel igyekezett szavazatokat szerezni. Miközben a téma korábban a szélsőjobb pártok sajátja volt, a Fidesz beemelte a mainstreambe.

Az Európai Leszbikus Konferenciát az előző években Bécsben, illetve Kijevben rendezték meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt