Európában már csak a francia ligában játszhatnak oroszországi tollaslabdázók

sport
2022 szeptember 02., 12:46

A francia liga az egyetlen Európában, amelyik lehetővé teszi oroszországi tollaslabdázók szerepeltetését – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

photo_camera Illusztráció: Pedro Pardo/AFP

Márciusban – az ukrajnai háború kezdete után – a sportági világszövetség az invázió miatt megtiltotta orosz sportolók részvételét nemzetközi versenyeken, és bár a döntés nem vonatkozik a nemzeti klubtornákra, kivételt mégis csak a franciák tettek, más országok élvonalbeli bajnokságai megtagadták a játéklehetőséget az orosz tollaslabdázóktól.

Az egyéniben Európa-bajnoki bronzérmes, junior Eb-győztes Anasztaszija Akcsurina azt mondta, vele együtt négyen játszanak a francia bajnokságban ebben a szezonban, miközben a sportág többi vezető európai bajnokságában (Dániában, Németországban, Lengyelországban és Svájcban) már nincsenek oroszok, mindannyiuk szerződését felmondták tavasszal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.