Véget ért Serena Williams pályafutása

sport
2022 szeptember 03., 06:05
comments 3

Könnyek közt búcsúzott utolsó meccse után Serena Williams amerikai teniszező. A 41 éves, 23-szoros Grand Slam-bajnok 27 éves pályafutását zárta le, miután egy háromórás meccsen vereséget szenvedett Alja Tomljanoviccsal szemben.

A meccset a New York-i Arthut Ashe Stadionban rendezték, ahol Williams első jelentős győzelmét aratta 1999-ben. A közönség felállva tapsolt, miközben Tina Turner „Simply The Best” című száma szólt.

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Amikor utána megkérdezték tőle, elképzelhetőnek tartja-e, hogy idei jó teljesítményét látva mégis folytatja, azt mondta: nem hiszi, de sosem lehet tudni. Ezután köszönetet mondott a családjának és a szurkolóknak, akik „annyi éven keresztül, évtizedeken át” támogatták.

Williams augusztusban jelentette be visszavonulását, bár szándékosan nem használta ezt a szót. Mint a Vogue-ban megjelent cikkében írta, „elfejlődik” a sporttól más, számára fontosabb dolgok irányába.

Williams búcsúja:

És a meccs utáni interjúja:

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.