Elhalasztják a herszoni „népszavazást” az orosz hatóságok

háború
2022 szeptember 5., 16:40
comments 4

A megszállt területeken működő orosz hatóságok biztonsági okora hivatkozva elhalasztották a dél-ukrajnai Herszon városába tervezett „népszavazást”, amivel a helyiek kinyilváníthatták volna, hogy Oroszországhoz akarnak tartozni. Az ukrán vezetés és a nyugati kormányok eleve illegállistank tratottak volna egy ilyen népszavazást.

Kirill Stremousov, az oroszpárti közigazgatás helyi vezetője azt mondta, hogy az ukrán tüzérség ágyúzása miatt a herszoni híd járhatatlanná vált. Az ukránok augusztus végén indították meg az ellentámadást az ország déli részén. Az ukrán miniszterelnök-helyettes, Irina Verescsuk arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a fokozódó harcok miatt inkább hagyják el Herszont. Aki pedig részt venne a megszállók által szervezett népszavazáson, azt később az ukrán ügyészség előtt számoltatják el. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt