Ukrajnából átszökött tigrisre figyelmeztették kelet-szlovákiai települések lakóit

ÁLLAT
2022 szeptember 05., 17:23
comments 1

Óvatosságra intették az ukrán határhoz közeli, kelet-szlovákiai települések lakóit, miután egy Ukrajnából átszökött tigrist láttak ólálkodni a térségben a hétvégén.

A közvetlenül a határon fekvő Utcás (Ulic) település lakóit a hatóságok felszólították, hogy korlátozzák a mozgásukat a szabadban, és azonnal jelentsék, ha látják a vadállatot.

A térségbeli Polonyinák Nemzeti Park vasárnap jelentette be, hogy fotócsapdák három kelet-szlovákiai település mellett is észlelték a tigrist, ami egy ukrán oldalon lévő vadasparkból szökött el. A szlovák környezetvédelmi minisztérium azóta közölte, hogy nem történt újabb tigrisészlelés.

A nemzeti park közleménye szerint a fiatal nagymacska a határ túloldalán fekvő Eszterág (Sztricsava) egy magántenyésztőjétől szökött meg. A tigris kiszabadulásáról az ukrán hatóságok még szombat este értesítették a szlovák kollégáikat.

photo_camera Illusztráció: Sylvain Cordier/Biosphoto

A tigris korábban, még kölyökként egy kelet-ukrajnai állatkert lakója volt, és az orosz invázió kezdetén került nyugatra – mondta el a TASR szlovák hírügynökségnek Miroslav Bural, a nemzeti park igazgatója, aki szerint lehetséges, hogy a héthónapos tigris már visszament Ukrajnába. Azt mondta, az állat hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez, mivel sokan fényképezkedtek vele a fogságban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.