Egy éven át hahotázott a kormány és médiája a spóroló Nyugaton, aztán behúzta a kéziféket

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
szeptember 8., 13:43
comments 28

Csütörtök délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel bejelentette, hogy 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő a kormány az állami intézményekben és az állami tulajdonú társaságoknál a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével.

A miniszter kérdésre válaszolva elmondta, hogy 18 fokra fűtik majd fel a minisztériumokat és közintézményeket, és két hetet kaptak a minisztériumok, hogy kidolgozzák, saját területükön miként valósítják meg a felhasználás visszafogását.

Gulyás azt is kérte, hogy az észszerűség keretein belül mindenki bánjon óvatosan az árammal és a gázzal.

A rezsicsökkentés kivezetése óta sokadik megszorítását vezeti be a kormány az energiafelhasználás területén, a most bejelentett intézkedésekkel viszont olyan látványos a kontraszt az elmúlt egy év kommunikációjával szemben, hogy azt érdemes pontosan rögzíteni.

Annál is inkább, mert épp ezzel nyerte meg a Fidesz-KDNP a 2022-es választásokat: a rezsicsökkentés megvédésének és az energiaárak megfékezésének ígéretével.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Éves Közösség vagy Belső kör előfizetés mellé most Szily László könyvét adjuk ajándékba!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt