Navalnij ezentúl az ügyvédjével sem találkozhat

külföld
2022 szeptember 08., 14:00
comments 5

A bebörtönzött orosz ellenzéki hivatalos twitterén arról számol be, hogy nemrég valamiféle bizottság elé vitték a börtönben, ahol a hatóság emberei ezt mondták neki:

„Megállapítást nyert, hogy ön folytatja bűnös tevékenységét, közvetlenül a börtönből követ el bűncselekményeket. A bűntársaival pedig az ügyvédjén keresztül tartja a kapcsolatot.”

Amikor Alekszej Navalnij arról érdeklődött, hogy milyen bűncselekményekre gondolnak, azt mondták neki, hogy az titkos információ, nem árulhatják el, elég azt tudnia, hogy ezentúl nem találkozhat az ügyvédjével. Ehelyett háromnapos átfutással juthatnak el hozzá a jogi képviselői levelei és az ő válaszlevelei is ugyanilyen idő után jutnak ki az intézményből.

link Forrás

Legutóbb két hete azt foglalta össze az orosz ellenzéki politikus, hogy mi történt azóta, hogy önszántából hazautazott annak ellenére, hogy tudta, üldözni fogja a putyini hatalom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.