Kirúgással fenyegeti a polgári engedetlenséggel tiltakozó tanárokat a tankerület

oktatás
szeptember 9., 9:51
comments 20

„Sajnálattal értesültem arról, hogy ön 2022. szeptember 5-9. napján nem vette fel a munkát. Miután ebben az időben jogszerű sztrájk nem lett meghirdetve, ön jogosulatlanul maradt távol a munkából. (...) Felhívom figyelmét, hogy amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre” – olvasható egy tanárnak a tankerületi igazgató által kiküldött levélben, amelyet Tordai Bence tett közzé Facebookon.

Tordai posztjában megjegyzi, hogy „a pedagógusoknak igazuk van”, mert „jár nekik a béremelés és a megbecsülés”, hogy „a sztrájkjog korlátozásával a kormány alapvető jogokat sért”, illetve hogy „a diákok, a szülők és minden jóérzésű ember a pedagógusok mellett áll”.

„A tankerületi igazgatók ne fenyegessék, hanem támogassák a pedagógusokat; ne a hatalom, hanem az oktatási intézmények, az ott dolgozók és tanulók érdekeit képviseljék” – zárta bejegyzését a Párbeszéd képviselője.

A múlt héten diákok tüntettek tanáraikért Budapesten, hétfőn pedig elindult az úgynevezett gördülő polgári engedetlenség, amelyben a Tanítanék Mozgalom vezetői arra kérték a tanárkollégáikat, hogy folyamatosan, hétről hétre legyenek olyan iskolák, ahol – a lehetséges következményeket vállalva – beszüntetik a munkát a tanárok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt