Völner Pál: Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül

bűnügy
2022 szeptember 09., 04:45
comments 15

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál – írja a 24.hu. A lap szerint a 83 milliónyi kenőpénz átvételével gyanúsított Völner fiának autóját az utcáról szállították el.

Völner ügyvédje szerint törvénytelen az intézkedés, miután ellenőrizhető, hogy a volt fideszes politikus „bankszámlájára korábban beérkezett parlamenti fizetése nem bűnös vagyon”. Völner az ügyben annyit mondott, hogy „történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül”. Szerinte családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, de szerinte ezt nem vizsgálták. A vagyonzár miatt jogorvoslatot kértek, mert szerintük olyan vagyonról van szó, amelyek még a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek tulajdonukba. Völner szerint érthetetlen, hogy az ügyben semmilyen módon nem érintett gyerekei miért nem használhatják a saját autójukat.

Völner Pált decemberben hallgatták ki gyanúsítottként, egy héttel azután, hogy korrupciógyanú miatt lemondott államtitkári posztjáról. A megalapozott gyanú szerint Völner igazságügyi államtitkárként a Schadl Györgytől, vagyis a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Schadl november óta van letartóztatásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.